`

Αναζήτηση

Με βάση το βιβλίο
Με βάση το συγγραφέα
Mε βάση τον εκδοτικό οίκο
Mε βάση την κατηγορία

Βοήθεια Σύνθετη Αναζήτηση

Είμαι μέλος

Όνομα :

Κωδικός :

Θέλω να γίνω μέλος

Ενημέρωση λίστας κατά την σύνδεση

Να με θυμάσαι

Μέλη ως τώρα : 1

 

:. σημαντικές πληροφορίες .:

Νέα - Άρθρα

Νίκος Λυγερός ''Τα τριάντα φιλιά του ήλιου''

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Σπανίδη το νέο βιβλίο του Νίκου Λυγερού ''Τα τριάντα φιλιά του ήλιου''..

[...δείτε περισσότερα]


Ιωάννης Μ. Μπακιρτζής ''Θέματα Ιστορίας, Θεωρίας και Διδακτικής Πράξης της Σύγχρονης Τουρκικής Γλώσσας''

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Σπανίδη το βιβλίου του Ιωάννη Μ. Μπακιρτζή με τίτλο: ''Θέματα Ιστορίας, Θεωρίας και Διδακτικής Πράξης της Σύγχρονης Τουρκικής Γλώσσας''

[...δείτε περισσότερα]


Νίκος Λυγερός ''Οι χορδές του χρόνου''

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Σπανίδη το νέο βιβλίο του Νίκου Λυγερού ''Οι χορδές του χρόνου''..

[...δείτε περισσότερα]


Χρήστος Μιχ. Μιχαλόπουλος ''Το θρακικό βασίλειο των Οδρυσών''

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Σπανίδη το βιβλίου του Χρήστου Μιχ. Μιχαλόπουλου ''Το θρακικό βασίλειο των Οδρυσών''..

[...δείτε περισσότερα]


Γεώργιος Π. Τσικρίκης ''Μετρήσεις αξιολόγησης αθλητων τένις''

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Σπανίδη το πρώτο βιβλίου του Γεώργιου Π. Τσικρίκη με τίτλο: ''Μετρήσεις αξιολόγησης αθλητών τένις''..

[...δείτε περισσότερα]


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''ΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΔΡΥΣΩΝ''

[...δείτε περισσότερα]


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ''

[...δείτε περισσότερα]


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ''

[...δείτε περισσότερα]


Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μας στο 25410 27544 ή με email στο info@spanidis.gr για οποιοδήποτε σχόλιο ή παραγγελία.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΝΕΑ

 

22-05-2006

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΠΑΝΙΔΗ

Δελτίο Τύπου – Τα τριάντα φιλιά του ήλιου

Ν. Λυγερός 

Όταν ο συγγραφέας γράφει τα τριάντα φιλιά του ήλιου δεν γράφει μόνο ένα συμβατικό μυθιστόρημα ή μία ποιητική συλλογή διηγημάτων, γράφει μία οπτική όπερα όπου η ζωγραφική πήρε τη θέση της μουσικής. Το βιβλίο δεν είναι μία μυστική αναφορά στην πρώτη επανάσταση, μα ένα αφήγημα σε μια από τις αναστάσεις του λαού. Όπως το βιβλίο δεν είναι παρά μόνο οι τριάντα σελίδες ενός ξεχασμένου ημερολογίου, δεν πρέπει να το αγγίξουμε δίχως το πνεύμα του Kafka ή τη δομή του Kundera. Είναι το βιβλίο του μύθου, της ουσίας της ιστορίας. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες, μόνο ημέρες. Δεν υπάρχουν επώνυμοι, μόνο ήρωες. Δεν υπάρχουν ανώνυμοι, μόνο άνθρωποι. Είναι η ιστορία μιας αναμενόμενης λήθης. Είναι η μνήμη μιας άγνωστης θυσίας. Είναι τα ίχνη ενός οράματος. Κάθε πρόσωπο του βιβλίου είναι ένα κομμάτι ενός ανύπαρκτου λαού στον οποίο χρωστάμε την ελευθερία της σκέψης μας.

Ο συγγραφέας συνδυάζει ερωτικές με πολεμικές σκηνές δίχως να διαχωρίζει τον πόθο από το πάθος. Οι άνθρωποι του έργου, καταδικασμένοι εις ζωή, παλεύουν εναντίον της τύχης για να γράψουν το πεπρωμένο τους. Ο καθένας μόνος μέσα στην ερημιά του πλήθους, βλέπει αυτό που όλοι κοιτάζουν: τον μύθο της ιστορίας. Και ο καθένας μαζί με τους άλλους ζει την ιστορία του μύθου. Ζούμε μαζί τους τη δύναμη του πολέμου και του έρωτα όταν κάθε στιγμή είναι ένα κομμάτι αθανασίας. Το επικό ύφος γίνεται τρυφερή κίνηση μέσα στη νύχτα της βαρβαρότητας. Τα τέρατα αντιστέκονται στα κτήνη για να μην χαθεί ο άνθρωπος. Ο κλέφτης αντιπροσωπεύει το νοητικό σχήμα του Προμηθέα. Δεν υπάρχουν τα δικαιώματα που δεν διεκδικούμε. Πρέπει να τα κλέψουμε από τον κατακτητή. Τα φαντάσματα του αγώνα ανήκουν στο παρελθόν αλλά όχι μόνο. Είναι τα ερείπια του άλλου αγώνα. Πόσες ήττες για μια νίκη; Πόσες θυσίες για μια ζωή; Πόσοι θάνατοι για ένα όραμα;

Αν ο συγγραφέας επικεντρώνεται στην πρώτη επανάσταση, δεν είναι για τη θυσία μα για το έργο της. Οι τότε αγωνιστές ήξεραν πριν δώσουν την πρώτη μάχη ποιο θα ήταν το τέλος τους. Ήξεραν ότι η αντίσταση ήταν πρόωρη. Ήξεραν όμως ότι πρέπει να γίνει, όχι για να νικήσουν μα για να χάσουν, όχι για να δοξαστούν μα για να ξεχαστούν. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να σωθεί ο μύθος. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος για τους καταδικασμένους. Διότι δίχως σταύρωση δεν θα υπήρχε ανάσταση.

Το βιβλίο παρουσιάζεται ως κλειστό, ακόμα και απόκρυφο. Είναι όμως μία ανοιχτή δομή όπου ο αναγνώστης μπορεί να δημιουργήσει τη μνήμη του ξαναπαίζοντας όχι τον ρόλο του, μα ολόκληρο το έργο της ιστορίας. Είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσει η μνήμη μέσα στη λήθη και εκτός χρόνου.

Διαστ: 16X29 Σελ: 32 Τιμή: 31,35€  I.S.B.N: 960-6653-05-6

Επιμέλεια έκδοσης: Σύνη Αναστασιάδη

Η συλλεκτική έκδοση του βιβλίου αποτελείται από 100 αντίτυπα στην ελληνική και 50 στη γαλλική γλώσσα.

 Με τιμή Ο εκδότης

*Οι φωτογραφίες είναι από την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου στην Αλεξ/πολη στις 15/5/2006 στην αίθουσα ''ΣΥΝΗ'' Παλαγία.

 

 

(Source: http://www.spanidis.xan.gr/index.php?tmp=1&pg=4&id=365019& )

Κατασκευή & Υποστήριξη