Η «τρέλα» των Ελλήνων

Ο Πρόεδρος Κληρίδης ήταν σαφής φεύγοντας από το αεροδρόμιο της Λευκωσίας για την Κοπεγχάγη. Στο ερώτημα αν θα υπογράψει το σχέδιο Ανάν απήντησε: «αν ακούσω κάποιους τρελούς δεν θα πρέπει να υπογράψω. Αν ακούσω τους λογικούς θα πρέπει να προβληματιστώ σοβαρά». 'Αλλος ένας Έλλην πολιτικός που ανακάλυψε ότι έχει να κάνει με τρελούς!

Οι «τρελοί» κατά τον κ. Κληρίδη είναι οι αντίθετοι του σχεδίου Ανάν. Αυτοί δηλ. που δεν θέλουν μία Κύπρο διχοτομημένη βάσει φυλετικών-ρατσιστικών κριτηρίων, όσοι αρνούνται να κυβερνώνται από 3 ξένους δικαστές, όσοι αντιδρούν στο βέτο των Τουρκοκυπρίων στην Προεδρία και στη Γερουσία, όσοι θέλουν να έχουν πολιτικά δικαιώματα ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους (!), διότι με βάση το σχέδιο Ανάν μόνο όσοι έχουν Τουρκοκυπριακή ιθαγένεια στα ελεγχόμενα από τους Τουρκοκυπρίους εδάφη θα έχουν το «δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι», οι Ελληνοκύπριοι δεν θα έχουν ούτε καν δικαίωμα ψήφου!

Όπως δήλωσε και προσφάτως στη ΝΕΤ ο κ. Σωμερίτης «δεν θα αφήσουμε τους εθνικιστές να βάλουν φωτιά στο νησί διαδηλώνοντας κατά του σχεδίου Ανάν». Εύγε! Βρήκαμε επιτέλους ποιος φταίει για την Κύπρο, οι εθνικιστές. Διότι έως σήμερα νομίζαμε ότι στην Κύπρο έβαλε φωτιά ο τουρκικός στρατός, ο Ετσεβίτ, ο Ντενκτάς, οι έποικοι, ο κεμαλικός σωβινισμός. Τώρα μάθαμε τους πραγματικούς ενόχους...

Η «τρέλα» αυτού του έθνους είναι κληρονομική, μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά. Όποια σελίδα της Ελληνικής ιστορίας και να δεις σε «τρελούς» θα πέσεις. Αμέτρητα τα παραδείγματα: Μαραθών, Θερμοπύλες, 'Αλωση, 1821, Μακεδονικός Αγών, 1912-13, Αλμυρά Έρημος, Πίνδος, Ε.Ο.Κ.Α., ΕΛΔΥΚ. Δυστυχώς, διάφοροι «τρελοί» μας άναβαν πάντα φωτιές. Θεμιστοκλής, Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος, Κων.Παλαιολόγος, Κολοκοτρώνης, Νικηταράς ο τουρκοφάγος, Παύλος Μελάς, Πλαστήρας, Μεταξάς, Κατσιμήτρος, Γρίβας, Αυξεντίου, Σωτήρης Σταυριαννάκος.

Θα σκίσουμε τη σελίδα που έγραφε για τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρο το 1821, τον Κυπριανό, ο οποίος όταν του ζήτησε η Πύλη να καταδικάσει την Εθνεγερσία αυτός απήντησε: «ζήτω η Επανάσταση του Γένους και ας γίνει το αίμα μας αυλάκι».

Δεν θα μνημονεύουμε τον «θεότρελο» Αυξεντίου που αντί να παραδοθεί πολιτισμένα στους Βρετανούς κομάντο που τον είχαν περικυκλώσει, προτίμησε να καεί ζωντανός στην σπηλιά του Μαχαιρά. Η περίπτωσή του χρήζει μεγάλης ψυχιατρικής εξετάσεως.

Κουβέντα πλέον για τον Σταυριαννάκο που ενώ είχε έρθει η μετάθεσή του για την Κοζάνη τον Ιούλιο του 1974, αυτός προτίμησε να υπερασπισθεί το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Λευκωσία και να πέσει κάτω από τις ερπύστριες ενός τουρκικού τανκ. Δεν χωρούν άλλοι «τρελοί» στα σχολικά μας βιβλία και στην πολιτική μας ζωή.

Το κακό όμως στην Κύπρο είναι ότι οι «τρελοί» πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα! Οι Μητροπολίτες και η εθναρχούσα Εκκλησία της Κύπρου, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, βουλευτές όλων των κομμάτων, καθηγητές πανεπιστημίου, ο απλός κόσμος που διαδηλώνει υπό καταρρακτώδη βροχή. Και πάνω από όλους η Ελληνοκυπριακή νεολαία, οι μαθητές που κάνουν καταλήψεις εναντίον του σχεδίου. Αυτοί που έχουν ως πρότυπο μαθητού τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Η «τρέλα» όμως φαίνεται ότι είναι και κολλητική! Διότι αλλιώς δεν εξηγείται ότι ο καθηγητής της Πληροφορικής κ. Νίκος Λυγερός, ο άνθρωπος με το μεγαλύτερο I.Q. στον κόσμο, συμμετέχει στην Κύπρο ως ομιλητής ενάντια στο σχέδιο Ανάν! Και παράλληλα δίνει συνεντεύξεις, λέγοντας ότι «το σχέδιο Ανάν είναι καταστροφή για τον Ελληνισμό».

Ο κ. Κληρίδης τελικώς έχει δίκιο! Δεν θα ακούσουμε τους «τρελούς». Θα υπογράψουμε την «λογική» παράδοση της Κύπρου στον τουρκικό επεκτατισμό, θα κάνουμε τον Κυπριακό Ελληνισμό δορυφόρο της Τουρκίας. Θα φτιάξουμε και μία «επιτροπή συμφιλιώσεως» που προβλέπει το σχέδιο για να γράψουμε τα νέα βιβλία ιστορίας, σβήνοντας τους προαναφερόμενους «τρελούς».

Ο Ίων Δραγούμης στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνος έλεγε στους συνέλληνες που δεν καταλάβαιναν την αναγκαιότητα του αγώνος: «η φρονιμάδα είναι τυφλή, η τρέλα έχει μάτια και βλέπει». 100 χρόνια μετά τα λόγια του μεγάλου αυτού Έλληνα ας καθοδηγούν τις σκέψεις και τις πράξεις μας, ας πυρακτώνουν τις ψυχές μας. Καλό αγώνα σε όλους μας.

From: http://www.e-grammes.gr/2002/12/trella.htm

Σελίδα άρθρων για την Ελλάδα