Σερβιτόρος της Εύβοιας
 
 
Newsletter - Μάθετε πρώτοι τα νέα
Eγγραφή
999 εγγεγραμμένα μέλη Διαγραφή
Αναζήτηση στον "Σερβιτόρο"

Όλες οι λέξεις   Οποιαδήποτε
Αναζήτηση στον Eυβοϊκο κατάλογο
28 Ιουλίου 2005
 
 


 
Θερινό σχολείο στο «Κόκκινο Σπίτι»
13/07/2003,  14:06

Ο Δήμος Χαλκίδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, ανακοινώνουν τη συνδιοργάνωση του 16ου Θερινού Σχολείου - Συνεδρίου, «Μη Γραμμική Δυναμική: Χάος και Πολυπλοκότητα», 14 - 24 Ιουλίου, 2003, στο «Κόκκινο Σπίτι». Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός μεγάλου επιστημονικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, που έχει άμεση σχέση με την επικαιρότητα και λειτουργεί στον συγκεκριμένο χώρο σαν προπομπός της μελλοντικής χρήσης του «Κόκκινου σπιτιού».

Η διοργάνωση αυτή γίνεται κάθε καλοκαίρι σε διαφορετικές πόλεις και συγκεντρώνει Έλληνες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές από πολλά Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στόχος των Θερινών Σχολείων - Συνεδρίων είναι να εξοικειώσουν τους συμμετέχοντες με τις θεμελιώδεις έννοιες και μεθόδους του «Χάους και της Πολυπλοκότητας» και να αναφέρουν τις πιο σημαντικές εξελίξεις, που αναμένεται να επηρεάσουν καθοριστικά τη ζωή μας. Μια από τις πιο επίκαιρες μάλιστα για τους κατοίκους της περιοχής μας, είναι και η δυνατότητα πρόβλεψης μεγάλου επιφανειακού σεισμού, 10 - 15 ώρες πριν εκδηλωθεί. Η πρόβλεψη αυτή βασίζεται στην ανάλυση πολλών δεδομένων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, τα οποία λαμβάνονται από κεραίες που τοποθετούνται κυρίως σε περιοχές με έντονη σεισμική δραστηριότητα, κάτι που δυστυχώς δεν έχει γίνει ως σήμερα για την Εύβοια. Για τα θέματα αυτά θα μιλήσουν τη πρώτη μέρα ο Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Ευταξίας και ο Χαλκιδαίος συνεργάτης του Ι. Κοντογιάννης.

Ένας άλλος από τους βασικούς ομιλητές είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου της Λυών Νικόλαος Λυγερός. Ο κ Λυγερός που είναι ειδικός στις εφαρμογές της Επιστήμης της Πολυπλοκότητας σε θέματα Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, θα μιλήσει για τη μελέτη πολύπλοκων δικτύων όπως το web και το internet. Αλλοι σημαντικοί ομιλητές είναι ο Ακαδημαϊκός κ. Γ. Κοντόπουλος και ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ι. Νίκολης.

Ο Δήμος Χαλκίδας υπό την αιγίδα του οποίου γίνεται η διοργάνωση, καλεί τους Χαλκιδέους να πάρουν ενεργό μέρος. Οι εγγραφές θα αρχίσουν το βράδυ της Κυριακής 13 Ιουλίου και θα συνεχισθούν το πρωί της Δευτέρας 14 Ιουλίου, 9:30΄, στο «Κόκκινο Σπίτι».


 «  Προηγούμενo άρθρo Επόμενo άρθρo  » 
 
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιουλίου 2003
Προσθέστε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα
Αποστολή της σελίδας με email

Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 150 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
APN Portal
...καθημερινή ενημέρωση για την επικαιρότητα και τον αθλητισμό με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
StartPoint
Το site των περίεργων ανθρώπων...

 
30.000.000 ευρώ στην Εύβοια από τα ΟΠΑΑΧ
Ο Δημήτρης Πιπεργιάς περνά στην αντεπίθεση
Εκδήλωση νέων εργαζομένων της ΚΝΕ
Προσλήψεις στο Δασαρχείο Αλιβερίου
Νεκρή 47χρονη στην Ερέτρια
Ημερίδα για την καινοτομία στην αγροτική ανάπτυξη
Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν μόνο...
Στα όριά τους οι άνεργοι της Δάριγκ
Aνεξέλεγκτη εστία ρύπανσης στη χωματερή της Καρύστου
Το Σχηματάρι της ταλαιπωρίας
Αύγουστος 2005 στο "μπαλκόνι του Αιγαίου»
Με πούλμαν στην Αθήνα
Κατεδάφιση κτιρίου από τα συνεργεία του δήμου
Η Χαλκίδα απέκτησε νέο πάρκο
Καθαρίστηκαν οι "Καλαμιές" Αρτάκης
Ο αγροτουρισμός ανάσα για την περιφέρεια
Προσλήψεις στο δήμο Ωρεών
Πανηγυρίζει η Αγία Παρασκευή Οξυλίθου
Πανηγυρίζει ο Αγιος Παντελεήμων Στομίου
Βαλκανικό Πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών
  Περισσότερα...  
 

 

 
( Source: http://servitoros.gr/news/view.php/3493/ )

Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη.