Σεμιναριο «Ανοικτα Προβληματα»
στα Φροντιστηρια 2001 - Οροσημο

Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο καθηγητής Μαθηματικών κ. Νίκος Λυγερός.

Καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Λυών. Είναι ο εξυπνότερος Έλληνας στη Γη με 189 Ι.Q. Εκτός από μαθηματικός σπούδασε και πλήθος άλλων επιστημών όπως γλωσσολογία, θεατρολογία, σκηνοθεσία κλπ. Είναι στρατηγικός σύμβουλος της Κύπρου και φέτος κατόπιν δικής μας εντόνου επιθυμίας επισκέπτης καθηγητής στο Δημοκρίτειο. Διδάσκει σε διάφορα μέρη της Γης σε παιδιά από 8 έως 16 ετών ανακαλύπτοντας δεξιότητές τους στα Μαθηματικά, την γλώσσα, την ζωγραφική κλπ. Δίδαξε στο 2001 - ΟΡΟΣΗΜΟ σε μαθητές της Α΄ Λυκείου και ακολούθησε σεμινάριο στους γονείς τους.
Ήταν καλεσμένος και στην εκδήλωση βράβευσης των διακριθέντων μαθητών της Ελληνικής Μαθηματικής εταιρείας.


Στην φωτογραφία ο κ. Ν. Λυγερός με τους μαθητές της Α' Λυκείου των φροντιστηρίων 2001-ΟΡΟΣΗΜΟ.
Με 189 I.Q. έναντι του 164 του Αϊνστάιν ο Νίκος Λυγερός ο Έλληνας της Οικουμένης είναι ακόμη άξιος πρεσβευτής μας στο εξωτερικό.

Ο Νίκος Λυγερός γεννήθηκε στον Βόλο πριν 36 χρόνια. Μόλις σε ηλικία 2 χρονών το παιδί θαύμα έπαιζε σκάκι. Άλλωστε από τότε με το μυαλό που είχε ένοιωθε ενήλικος και γι' αυτό έκανε παρέα με ενήλικους. Σε ηλικία 12 χρονών έφυγε με τους γονείς του για την Γαλλία.

Έκανε μεταπτυχιακό στη θεωρητική γνωσολογία, διδακτορικό στα Μαθηματικά και την ελληνική λογοτεχνία. Ασχολείται με ποίηση, μουσική και σκηνοθεσία. Έχει εκδόσει δύο συλλογές την «Πηγή Ρωμιοσύνης» και τη «Νοσταλγία του φωτός» ενώ κάνει θεατρικές σκηνοθεσίες σε έργα αρχαίων τραγικών και για άλλα σύγχρονα θέματα. Είναι μέλος των σπουδαιότερων οργανώσεων υψηλής νοημοσύνης, Mensa, Sigma, Tops, Gerebrais, Oths, Glia, Luminary, Prometheus, Mega Foundation. Ο ίδιος έφτιαξε τα Test Εureca και το G-Test.

Εν τούτοις οι στόχοι του και τα όνειρά του είναι τελείως ανθρώπινα. Θέλει να βοηθήσει την ανθρωπότητα που τον φιλοξενεί, την Ελλάδα που τον γέννησε και την κοινωνία όπου ζει και τον συνάνθρωπό του. Είναι άκρως ευαισθητοποιημένος από συγκλονιστικά ιστορικά προβλήματα όπως οι γενοκτονίες, το κυπριακό και άλλα. Είναι άλλωστε μελετητής του σχεδίου Ανάν και στρατηγικός σύμβουλος του κυπριακού κράτους, και προπονητής στην Ο-λυμπιακή ομάδα της Κύπρου.

Μας θυμίζει αρχαίο φιλόσοφο, έναν Δημόκριτο θα λέγαμε αφού τον ενδιαφέρει η γνώση επί παντός επιστητού όσο τίποτε άλλο. Δηλαδή μία σφαιρική γνωσιολογία που συνθέτει το σοφό, τον αρχαίο ή τον σύγχρονο. Ο ίδιος δηλώνει πως «από μικρός ένοιωθα την ανάγκη να βοηθάω, αλλά αυτοί που βοηθά-νε είναι μόνο οι σοφοί. Οι σοφοί είναι μόνο οι γέροι. Άρα έπρεπε να γεννηθώ γέρος».


Στην φωτογραφία ο κ. Ν. Λυγερός με τον Διευθυντή του φροντιστηρίου 2001-Ορόσημο
στο άγαλμα του Κ. Καραθεοδωρή στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
Source: http://www.ekp2001-orosimo.gr/demos/demos_lyg.htm

Επιστροφή στις εκδηλώσεις