ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

 Γρήγορη Αναζήτηση

Προτάσεις


 Συναυλία και βιβλιοπαρουσίαση του θεατρικού έργου του Νίκου Λυγερού
22/10/2004
Από τους Μιχάλη Αγγελόπουλο, ΠεριφερειάρχηΑν.Μακεδονίας-Θράκης
Θανάση Γκαϊφύλλια, συνθέτη-τραγουδοποιό,
Χάρη Δαλακούρα, πανεπιστημιακό δάσκαλο ΔΠΘ-ποινικολόγο
Με αφορμή τα 40 χρόνια έκδοσης της εφημερίδας Ο ΧΡΟΝΟΣ Κομοτηνής (1964-2004)
Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 7.30μ.μ. (στο πολιτιστικό κέντρο πρώην ΡΕΞ Κομοτηνής)

Ένας πολιτικός, ένας τραγουδοποιός κι ένας πανεπιστημιακός, ανταμώνουν στο πάνελ του "Χρόνου" και μιλούν για την θεατρική γραφή του πιο ευφυή Έλληνα παγκοσμίως, του ΝΙΚΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ που έρχεται από την Γαλλία και κάνει τη έναρξη του κύκλου των 40χρονων εκδηλώσεων της ημερήσιας εφημερίδας της Κομοτηνής "Ο ΧΡΟΝΟΣ" (1964-2004).
Θα είναι εκδηλώσεις γλώσσας, πολιτισμού, δημοσιογραφίας, τέχνης, οικολογίας.
"Το να γιορτάζει κανείς μια τέτοια επέτειο, είναι η υπέρτατη ευτυχία όταν αυτή συνδυάζεται με υγεία και πολλές δημοσιογραφικές πρωτιές, με συνέπεια στο θρακικό κοινό" λέει ο δημιουργός της, εκδότης Αλέξανδρος Φανφάνης.
Δύο ξεχωριστές καλλιτεχνικές παρουσίες, η Σουζάνα και η Ελένη Βουγιουκλή με τις φωνές και την αέρινη παρουσία τους, μαγεύουν τα αυτιά μας σε μια συναυλία με πολύ επιλεγμένο και σπάνιο για το κοινό της Κομοτηνής ρεπερτόριο, με τραγούδια αρμένικα, ελληνικά, γιουγκοσλάβικα νότιας Ιταλίας και ισπανόφωνα, θρακιώτικα παραδοσιακά.
Ο Λούης Γκόμεζμπεκ σκηνοθετεί μέρος του θεατρικού δρώμενου "οι Σκιές του Πύργου" και το "Σταυροδρόμι του Γαλάζιου" από τα έργα του Νίκου Λυγερού στην πολιτιστική αίθουσα του Εργατικού Κέντρου πρώην ΡΕΞ όπου καλείται το κοινό να παρακολουθήσει αυτή την εκδήλωση την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 7.30μ.μ. Στην όλη προσπάθεια συμμετέχουν έμπρακτα ο ηθοποιός Θοδωρής Βρουζέλης, ο εικαστικός καλλιτέχνης Άγγελος Γεωργίου, ο ιδρυτής του θρακικού θεάτρου σκιών Γιάννης Βουλτσίδης, ο Κομοτηναίος συνθέτης Δημήτρης Σβυντρίδης, κ.ά. - thrakikiagora

© 2001 Θρακική Αγορά. All Rights Reserved. News managed with NewsPro
Η αναδημοσίευση των άρθρων αυτού του site, επιτρέπεται σύμφωνα με τους όρους χρήσης
Για απορίες - βοήθεια σχετικά με το site, επικοινωνήστε με τον webmaster
Τελευταία ΣελίδαΦλαςΑθλητικάΔιακηρύξειςΠρόσωπο της Εβδομάδας

Copied fom: http://www.thrakikiagora.gr/cgi-bin/news/viewnews.cgi?newsid1098436082,94925,