Ο Νίκος Λυγερός στο Βόλο

Πιέστε για εκτύπωση


Στη γενέτειρά του θα βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες ο προικισμένος Βολιώτης κ. Νίκος Λυγερός, προσκαλεσμένος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Παράρτημα Μαγνησίας, στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς 2005-2006.
Ο κ. Νικόλαος Λυγερός είναι Μαθηματικός, γλωσσολόγος, συγγραφέας, ποιητής κ.ά., έχει τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, 189
I.Q., είναι καθηγητής των Πανεπιστημίων της Λυών, των Αθηνών, της Θράκης, των Πατρών, είναι καθηγητής σε σχολείο της Γαλλίας για «έξυπνα» ή «προικισμένα» παιδιά, ειδικός σύμβουλος για παιδιά με «ειδικές ανάγκες», νοητικές, κινητικές ή άλλες, αλλά συγχρόνως είναι και σύμβουλος για εθνικά και στρατηγικά θέματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, μελετητής και γνώστης των εθνικών μας θεμάτων, με συμβολή και δράση σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, όπου παράλληλα με τις επιστημονικές του ασχολίες, δίνει τον αγώνα για προβολή, ενημέρωση, ατόμων, ομάδων και Οργανισμών, πάνω σε αυτά τα θέματα, είναι ένας Οικουμενικός Έλληνας.
Ένα σημαντικότατο έργο που απασχολεί αυτό τον καιρό τον κ. Λυγερό, είναι η έρευνα, μελέτη και αξιοποίηση του έργου του μεγάλου ΄Ελληνα Μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή (1873-1950).
Με τις ενέργειες του προέδρου του Παραρτήματος Κομοτηνής της Μαθηματικής Εταιρείας κ. Αθανασίου Λιπορδέζη έχει συσταθεί και δραστηριοποιείται ο Σύνδεσμος Φίλων Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή. Ο κ. Νίκος Λυγερός αναλύει, μεταφράζει, αποδελτιώνει και αποκωδικοποιεί το έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, για λογαριασμό του παραπάνω Συνδέσμου.
Μέρος από αυτή την εργασία θα παρουσιάσουν οι κ.κ. Νικόλαος Λυγερός και Αθανάσιος Λιπορδέζης στην εκδήλωση της Μαθηματικής Εταιρείας που θα γίνει την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2006 και ώρα 7.30 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη – Ανθ.
Γαζή) στο Βόλο.

ΗΛΙΑ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑΘΕΣ18/6/2006

ΣΑΛΙΘΕΣΣΑΛΙΑ Α