ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ONLINE
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008 - 14:09
 
ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΟΣΜΟΣΦΑΚΕΛΟΙMEDIASPORTSCAR + SPEEDEXTRAS ΑΡΘΡΑΣΤΗΛΕΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑΙΡΟΣ

Νέα στοιχεία για την οικογένεια Καραθεοδωρή

Νέα στοιχεία για την οικογένεια Καραθεοδωρή

1 Απριλίου 2008, 14:23

της Ολγας Γκάλη

Νέα στοιχεία για την οικογένεια του διάσημου Ελληνα μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή θα δουν το φως της δημοσιότητας.

Ο επιστημονικός σύμβουλος του Μουσείου «Καραθεοδωρή» στην Κομοτηνή, μαθηματικός και ο ίδιος Νίκος Λυγερός, θα τα παρουσιάσει αύριο στις 7.30 το απόγευμα κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η οικογένεια Καραθεοδωρή κατάγεται από προάστιο της Ανδριανούπολης, οι κάτοικοι του οποίου ίδρυσαν, μετά τον ξεριζωμό τους, τη Νέα Βύσσα του Νομού Εβρου. Μέλη της υπήρξαν διαπρεπείς επιστήμονες που κατείχαν σημαντικές θέσεις, διοικητικές, επιστημονικές, διπλωματικές, στην Ευρώπη του 19ου και του 20ού αιώνα. Ανάμεσά τους και ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής ο μεγαλύτερος σύγχρονος Ελληνας μαθηματικός, ίσως περισσότερο γνωστός λόγω της σχέσης που είχε αναπτύξει με τον Αϊνστάιν και τις επιστολές που αντάλλαξε μαζί του.

Ο Νίκος Λυγερός, ο οποίος θα παρουσιάσει νέα δεδομένα για την οικογένεια, είναι πολύπλευρη προσωπικότητα. Γνωστός ως ο εξυπνότερος Ελληνας, με βάση τον δείκτη IQ. Ασχολήθηκε ερευνητικά με την Αλγεβρα και τη θεωρία των αριθμών και ανακάλυψε και δημοσίευσε έναν νέο πρώτο αριθμό.

 

εκτυπώστε το στείλτε το


 


Διαβάστε ακόμη
"Αριστερό" φλας προς την Θεσσαλονιίκη
«Βέτο» στα σχεδία Μπους έβαλαν οι Ευρωπαίοι
Κλέβουν κινητά, χρήματα ακόμη και μπουφάν από εφήβους
Βέτο στα Σκόπια έβαλε ο πρωθυπουργός
152 «όχι» μέσα στη Βουλή, 424.889 «ναι» απΆ έξω