Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009 00:17
Ο πιο ευφυής Έλληνας στο Βόλο

Γράφει: magnesianews.gr
03/09/2009, 17:25Mε μια ιδιαίτερη έκθεση ξεκινά η νέα σεζόν των εκθέσεων του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για την παρουσίαση έργων ζωγραφικής του φημισμένου Βολιώτη επιστήμονα και πολυπράγμονα ερευνητή Νίκου Λυγερού, του Έλληνα που κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την επόμενη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο και έχει θέμα « Η μνήμη του Vincent”. Στη διάρκεια των εγκαινίων θα μιλήσει ο ίδιος ο Ν.Λυγερός και θα αναφερθεί με τον διεπιστημονικό του λόγο στην ειδική σχέση του έργου του με τον μεγάλο ζωγράφο Βικέντιο Βαν Γκογκ.

Όπως αναφέρεται στον κατάλογο της έκθεσης από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πρόεδρο του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Α.Φοινικόπουλο «Βασική αρχή της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου Βόλου είναι να τιμά προσωπικότητες της πόλης, οι οποίες διαπρέπουν σε διάφορους τομείς των Επιστημών και του Πολιτισμού.

Η παρουσίαση της έκθεσης «Η μνήμη του Vincent» με έργα ζωγραφικής του πολυδιάστατου Νίκου Λυγερού, που γεννήθηκε στο Βόλο το 1968, είναι η αφορμή να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο τον Έλληνα που κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας, τον ερευνητή με τα παγκόσμια ρεκόρ στου τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας των αριθμών και της συνδυαστικής, τον συγγραφέα πλήθους έργων μιας μεγάλης γκάμας τομέων της ανθρώπινης γνώσης.

Με τα εικαστικά του έργα ο Νίκος Λυγερός, όπως έχει κάνει και παλαιότερα σε θεωρητικό επίπεδο και με το έργο του κορυφαίου καλλιτέχνη Leonardo da Vinci, προσεγγίζει κι ερμηνεύει με την πολύ-διεπιστημονική ματιά του, αλλά και με ποικιλία υλικών και τεχνικών, έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους και δραματικούς καλλιτέχνες: τον Vincent van Gogh.

Με την δική του, σημερινή δημιουργία, η οποία αποτελεί ένα είδος γέφυρας του απώτερου χθες με το σύγχρονο γίγνεσθαι, διερευνάται κι έρχεται στο φως παράλληλα ένας ολόκληρος κόσμος αντιλήψεων, ιδεών κι εκφράσεων, του οποίου δημιούργημα υπήρξε ο μεγάλος καλλιτέχνης.

Πιστεύουμε ότι η έκθεση αυτής της δημιουργικής πτυχής της πολυσχιδούς προσωπικότητας του Νίκου Λυγερού, είναι μια πρώτη γνωριμία μαζί του, που μας δεσμεύει ως πόλη από τώρα για την παρουσίαση και του επιστημονικού του έργου.

Ο Νίκος Λυγερός είναι ο Έλληνας που κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας (IQ) στην κλίμακα Stanford-Binet, με 189 βαθμούς. Γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο, σύντομα όμως η οικογένειά του μεταφέρθηκε στη Γαλλία.

Η έκθεση του Νίκου Λυγερού θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου.Αποστολή με Email Εκτύπωση
RSS
small Fonts large Fonts
Μέγεθος γραμμάτων
Share
Μοιραστείτε το
 
 
 
Το έργο Magnesianews.gr συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκο Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του Ε.Π ΚτΠ