Αρχική σελίδα » Θεσσαλία » Μία «ευφυέστατη» έκθεση ζωγραφικής

Ιστορικό

Eπικοινωνία

Διαφήμιση

Site map

 
 

 

Θεσσαλία

Εκτύπωση Αποστολή  
Επιστροφή
ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΛΥΓΕΡΟ ΣΤΟ «ΤΖΙΟΡΤΖΙΟ ΝΤΕ ΚΙΡΙΚΟ»

Μία «ευφυέστατη» έκθεση ζωγραφικής

 
Ο άνθρωπος με έναν από τους υψηλότερους δείκτες ευφυΐας στον κόσμο, ο επιστήμονας, ο καλλιτέχνης, ο ποιητής, ο ζωγράφος, ο υπερασπιστής των αδυνάτων, από χθες το βράδυ εκθέτει έργα του με θέμα «Η μνήμη του Vincent», στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο. Πρόκειται για τον Νίκο Λυγερό που γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο και με τους 80 πίνακές του εκ των οποίων οι περισσότεροι παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προβάλλει την ευαισθησία του μέσα από την τέχνη. Χθες βράδυ μετά τα εγκαίνια ο ίδιος έδωσε διάλεξη για το έργο του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ
Ο κ. Λυγερός αποφάσισε να εκθέσει στο Βόλο έπειτα από προτροπή της τεχνοκριτικού και ιστορικού Τέχνης Χρύσας Δραντάκη την οποία γνώρισε πριν δύο χρόνια σε εκδήλωση για τις πινακοθήκες στη Λάρισα. Χθες τον υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος του Βόλου ενώ και ο ίδιος μίλησε για τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ.
Η προσέγγιση του Νίκου Λυγερού υλοποιεί εικαστικά τη φιλοσοφία που απορρέει από το νοητικό σχήμα του χρώματος του αόρατου, ενώ για να αποτυπώσει ο ίδιος την ευαισθησία του Βαν Γκογκ μελέτησε και ερεύνησε την αλληλογραφία του δημιουργού με τον αδελφό του, μέσω της οποίας αποτύπωνε τις σκέψεις για τα έργα του και εξηγούσε για ποιους λόγους έδινε έμφαση σε συγκεκριμένα χρώματα.
«Συνήθως από τα έργα των δημιουργών γνωρίζουμε μόνο το αποτέλεσμα. Όμως ο Βαν Γκόγκ περιέγραψε την τεχνική του και τα χρώματα στις επιστολές προς τον αδελφό του κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να μελετήσουμε το έργο του μέσα από τα γραπτά του» τόνισε. Για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες του Νίκου Λυγερού που χθες τιμήθηκε από τον δήμαρχο, μίλησαν ο κ. Βούλγαρης και ο αντιδήμαρχος κ. Φοινικόπουλος στη συνέντευξη που έδωσαν στο δημαρχείο.
Ως ερευνητής ο Νίκος Λυγερός έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης.
Ίδρυσε το Ίδρυμα «Αλτρουισμός στην Κύπρο», που προωθεί τις μαζικές προσφυγές κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έχει ιδρύσει την οργάνωση «The Pi Society» στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ’ έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα πάνω σε θέματα φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας. Έχει δημοσιεύσει επίσης ποιητικές συλλογές.
Ελένη Μανώλη
 

Θεσσαλία

 
RSS Feeds
Πρωτοσέλιδα
Τοπικά
Ψιθυριστά
Πολιτιστικά
Αθλητικά
Οικονομικά
Ελλάδα
Θεσσαλία
Έκφραση/Σκέψη
 
Bookmark & Share
+ Greekmarks.com
 
 
 

Αναζήτηση

Η ζωή στη Λάρισα 
© 1996 - 2009, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του
περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.