Πολιτιστικά

Εκτύπωση Αποστολή  
Επιστροφή
ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ Ν. ΛΥΓΕΡΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ VAN GOGH

«Τα Θραύσματα του Vincent»

* Στις 8 Οκτωβρίου

 
Έκθεση ζωγραφικής, με είκοσι πέντε έργα του Νίκου Λυγερού «Τα Θραύσματα του Vincent», στο χώρο του καφέ της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. Την ημέρα των εγκαινίων, στο χώρο του αμφιθεάτρου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του κ. Ν. Λυγερού, με θέμα «Τα Θραύσματα του Vincent». Ο Νίκος Λυγερός είναι ο Έλληνας που κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ευφυίας (IQ) στην κλίμακα Stanford - Binet, με 189 βαθμούς. Γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο, σύντομα όμως η οικογένειά του μεταφέρθηκε στη Γαλλία. Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Για να κατανοήσουμε την επινόηση των χρωμάτων του Vincent van Gogh, ο Νίκος Λυγερός μας δείχνει ένα νέο μονοπάτι με το χρώμα του αόρατου. Αυτή η νέα αναζήτηση αρχίζει με την αλληλογραφία του Vincent με τον αδελφό του Theo, ένα ανοιχτό βιβλίο, δώρο για την ανθρωπότητα. Οι λεπτομέρειες του κειμένου γίνονται ενδείξεις για το ζωγράφο. Ο Νίκος Λυγερός με τη σειρά του μελετά το χαρτί Ingres για να υλοποιήσει εικαστικά την απολογία του Vincent van Gogh έναντι μιας κοινωνίας της λήθης που επιμένει να κοιτάζει το έργο του βλέποντας μόνο την ασθένεια, διότι δεν αντέχει το πλαίσιο του Michel Foucault και δεν μπορεί ν’ αποδεχθεί αυτό που παραμένει αδιανόητο. Μέσα από τα παστέλ αντιλαμβανόμαστε όχι μόνο τον πλούτο του εσωτερικού κόσμου του ζωγράφου αλλά και πώς αυτός ο νοητικός κόσμος δρα και ξεχειλίζει πάνω στην πραγματικότητα του παρόντος για να προετοιμάσει την πινελιά του μέλλοντος. Χορηγός έκθεσης: « Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.». Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 1η Νοεμβρίου.
 

Πολιτιστικά

 
RSS Feeds
Πρωτοσέλιδα
Τοπικά
Ψιθυριστά
Πολιτιστικά
Αθλητικά
Οικονομικά
Ελλάδα
Θεσσαλία
Έκφραση/Σκέψη
 
Bookmark & Share
+ Greekmarks.com
 
 
 

Αναζήτηση

Η ζωή στη Λάρισα

 
© 1996 - 2009, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του
περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.