42082 - Δηλώσεις στο Βοιωτικό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Ν. Λυγερός

  • Post Category:Articles

Καλημέρα.
Καλημέρα σας.

Δύο λόγια για την σημερινή συγκέντρωση στην Θήβα.
Κοιτάξτε η σημερινή συγκέντρωση επικεντρώνεται στο θέμα του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων, γιατί θα έχουμε την Δευτέρα μια εισαγωγή στην Βουλή και θα έχουμε την ψηφοφορία την Τετάρτη και πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα από αυτή την διαδικασία. Κι ότι αν δεν περάσει την Τετάρτη το θέμα του Πρωτοκόλλου Εισδοχής, τότε έχει σταματήσει η όλη διαδικασία. Άρα είναι καλό να το ξέρουν, γιατί είναι πολλοί που νομίζουν ότι έχει τελειώσει ο αγώνας, ενώ στην πραγματικότητα συνεχίζεται. Αυτό προσπαθεί να πείσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι έχει τελειώσει, αλλά εμείς ξέρουμε ότι δεν έχει τελειώσει και για αυτό συνεχίζουμε.

Πρέπει να γίνει γνωστό στον κόσμο ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα.
Σωστά αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα, γιατί έτσι όπως είναι γραμμένο το Προσύμφωνο, προβλέπει το Άρθρο 2 ότι αν δεν υπογράψουν το Πρωτόκολλο Εισδοχής τότε δεν ενεργοποιούνται τα άρθρα που έχουν τροποποιηθεί από το Σύνταγμα των Σκοπιανών, κατά συνέπεια είναι σαν να μην έχουμε κάνει τίποτα. Και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Φαίνεται μετά την ψήφιση των Πρεσπών ότι έρχεται και στην Βουλή τώρα το θέμα του ΝΑΤΟ.
Ακριβώς.

Δεν υπάρχει όμως διάθεση από τα κόμματα να αρνηθούν να ψηφίσουν για το ΝΑΤΟ.
Όχι, στην πραγματικότητα τώρα τα πράγματα είναι πολύ οριακά και δεν είναι καθόλου σίγουρη η κυβέρνηση να καταφέρει να έχει 151 βουλευτές για αυτό το θέμα. Άρα αν καταφέρουμε να το ακυρώσουμε σε αυτό το στάδιο τότε σταματάει η όλη διαδικασία. Και για αυτό πρέπει ο κόσμος να το ξέρει, γιατί αλλιώς έχει την εντύπωση ότι όλα έχουν τελειώσει, ενώ δεν είναι αλήθεια.

Μιλάνε για τον Σόρος, μιλάνε για εκατομμύρια ευρώ που έχει ρίξει και στη εξαγορά βουλευτών. Ισχύει αυτό; Έχετε ακούσει κάτι;
Είναι πάρα πολύ απλό. Ο Ζάεφ με τον Σόρο έχουν βγει φωτογραφία μαζί, άρα όλοι καταλαβαίνουμε το υπονοούμενο και βλέπουμε και μάλιστα τις αναλύσεις από το Ίδρυμα Σόρος. Τα ξέρουμε αυτά τα πράγματα. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι να καταλάβουμε ότι λόγω της πίεσης του λαού μπορεί και η Βουλή να πάρει μια απόφαση, η οποία να είναι επιτέλους πατριωτική.

Βλέπετε να υπάρχουν πατριωτικοί βουλευτές σήμερα;
Υπάρχουν, όχι αναγκαστικά επειδή πιστεύουν στην πατρίδα, αλλά επειδή κοιτάζουν και το προσωπικό τους όφελος, γιατί αυτοί που δεν θα καταψηφίσουν αυτό το Πρωτόκολλο δεν θα έχουν μέλλον πολιτικό.

Θήβα, 03/02/2019