42342 - Η αντεπίθεση του Ελληνισμού για την Μακεδονία

Ν. Λυγερός

Κανένας Έλληνας δεν έχει το δικαίωμα να προδώσει τη Μακεδονία, κανένας Έλληνας δεν έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει το όνομά της. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Έχουμε κυρίαρχη στρατηγική και κανένας δεν μπορεί να μας επιβάλλει αυτήν την πράξη προδοσίας. Αν μερικοί στην Ελλάδα θέλουν σώνει και καλά να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας, τότε δεν πρέπει να θεωρηθούν Έλληνες, διότι ανατρέπουν τα δεδομένα του Ελληνισμού. Ξεχνούν τι σημαίνει ιστορία, ξεχνούν τις διαχρονικές αξίες μας και νομίζουν ότι επειδή ακολουθούν μια ιδεολογία, η οποία είναι της βαρβαρότητας, έχουν το δικαίωμα να σβήσουν τα πάντα.
Κανείς από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ΝΑΤΟ δεν μας πιέζει για το θέμα του ονόματος. Είναι μια παράλογη δικαιολογία γιατί ξέρουμε ότι όλοι θέλουν μόνο και μόνο το θέμα του εδάφους. Είναι η κυβέρνηση που θέλησε να αλλάξει το όνομα και αν μπορούσε, και αν δεν υπήρχαν τα Συλλαλητήρια, θα είχε βάλει μόνο τη λέξη Μακεδονία, ούτε καν την έκφραση Βόρεια Μακεδονία, η οποία ούτως ή άλλως δεν αποτελεί σύνθετη ονομασία. Είναι μια εκδίκηση του παρελθόντος που προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα για να μπορέσουν να ζήσουν μερικοί άνθρωποι το όνειρό τους, το οποίο είναι βλαβερό για τον Ελληνισμό. Όμως εμείς θα αντισταθούμε και ποτέ δεν θα αφήσουμε αυτά τα άτομα να αλλάξουν την ιστορία της Ελλάδος, μόνο και μόνο για να είναι συμβατή με την ιδεολογία τους. Αν τα Σκόπια δεν σέβονται την ονομασία μας, αν δεν σέβονται την ιστορία μας, αν δεν σέβονται τον Ελληνισμό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι θέμα αξίας και όχι μόνο αρχών.
Δεν υπάρχει επίσης κανένας λόγος να παραδώσουμε τα μακεδονικά προϊόντα, επειδή ένα Άρθρο του Προσυμφώνου προσπαθεί να καλύψει τα πάντα. Δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ για τα θέματα της αλιείας, διότι απλώς είναι απαράδεκτο όταν δεν μας σέβονται. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε τη λογοκρισία, να μην μπορούμε να μιλούμε για τους Μακεδονομάχους, μόνο και μόνο επειδή έβαλαν ένα Άρθρο το οποίο θα μας απαγορεύει τα πάντα όσον αφορά την ιστορία μας για το θέμα της Μακεδονίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε τις αλλαγές της ιστορίας, της αρχαιολογίας και της παιδείας, μόνο και μόνο για να είναι όλα αυτά συμβατά με το Προσύμφωνο των Πρεσπών.
Αυτό το Προσύμφωνο είναι απαράδεκτο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το ακυρώσουμε. Αφού τα Σκόπια δεν σέβονται την ιστορία μας, δεν σέβονται τον Ελληνισμό, γιατί πρέπει να τους παρέχουμε προϊόντα ενεργειακά; Γιατί πρέπει να τους βοηθήσουμε να συντηρήσουν τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου; Γιατί πρέπει να τους κατασκευάσουμε; Γιατί πρέπει να τους δώσουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και γιατί πρέπει να δώσουμε τεχνογνωσία και εμπειρία στους ενεργειακούς τομείς, αφού βλέπουμε πώς χειρίζονται το όλο θέμα. Στην πραγματικότητα μπορούμε να το κάνουμε μόνο και μόνο αν αλλάξουν γνώμη, αν επιτέλους πάρουν ένα όνομα το οποίο να σέβεται την ιστορία, τον Ελληνισμό και την Ανθρωπότητα, αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγος.
Γι’ αυτόν τον λόγο συνεχίζουμε τον αγώνα, διότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών δεν μπορεί να συνεχίζει να καταπατά τον Ελληνισμό, μόνο και μόνο επειδή μια κυβέρνηση μιας βάρβαρης ιδεολογίας θέλησε να το επιβάλλει στον ελληνικό λαό χωρίς καν να ακούσει τη θέλησή του. Το Προσύμφωνο των Πρεσπών δεν είναι μόνο υπέρ των Σκοπίων, είναι κατά του Ελληνισμού και είναι η απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση της βαρβαρότητας, θέλει να αφανίσει κάθε στοιχείο μακεδονικό για να πλήξει τον Ελληνισμό. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να το αποδεχτούμε και θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, διότι αυτό το Προσύμφωνο πρέπει να ακυρωθεί, για να μπορέσουμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο.
Το Προσύμφωνο των Πρεσπών θέλει να μας επιβάλει ν’ αλλάξουμε τα ιστορικά ονόματα, τα ελληνικά, των περιοχών που βρίσκονται στα Σκόπια. Αυτό δεν το έχουμε αποδεχτεί ποτέ από κανέναν. Δεν το δεχτήκαμε ποτέ από την Τουρκία. Η Κύπρος δεν το δέχτηκε για τα κατεχόμενα. Ποιος είναι ο λόγος τώρα, χωρίς να υπάρχει πόλεμος, χωρίς να υπάρχει εμπλοκή, να αποδεχτούμε αυτό το απαράδεκτο στοιχείο.
Με το Προσύμφωνο των Πρεσπών η βάρβαρη κυβέρνηση θυμήθηκε τις δηλώσεις του 1924 και την Ολομέλεια του 1949 στις Πρέσπες. Θέλησε με αυτό το Προσύμφωνο να κόψει τη Μακεδονία από την Ελλάδα, λες και δεν έχει καταλάβει ότι η Μακεδονία ανήκει στον Ελληνισμό. Δεν μπορούμε να βγάλουμε αυτό το κομμάτι του Ελληνισμού χωρίς να πληγώσουμε όλο τον Ελληνισμό και γι’ αυτόν τον λόγο μπήκε σε αυτή την διαδικασία. Εμείς όμως δεν θα το αποδεχτούμε.
Ο Πρόεδρος των Σκοπίων δεν έχει υπογράψει τίποτα ακόμα. Τα Σκόπια δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν τον ύμνο τους, ακόμα και αν υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές στη Μακεδονία. Τα Σκόπια δεν θέλουν ν’ αλλάξουν το Άρθρο 36 λόγω ιστορικότητας και αυτό σημαίνει ότι παρόλο που έχουν μία γεωγραφική προσέγγιση των θεμάτων, όταν η ιστορία σχετίζεται με την ιδεολογία, τότε την καταγράφουν και δεν θέλουν να την αλλάξουν. Γιατί λοιπόν εμείς που είμαστε ένας λαός του Χρόνου και της Ιστορίας θα πρέπει ν’ αλλάξουμε τα πάντα, μόνο και μόνο για να είμαστε συμβατοί με ένα απαράδεκτο Προσύμφωνο;
Τα Σκόπια δεν αποτελούν ένα στρατηγικό σύμμαχο. Είναι εγκλωβισμένα μέσα στα Βαλκάνια, δεν έχουν πρόσβαση στη θάλασσα και δεν μπορούν να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε στο ΝΑΤΟ. Αντιθέτως η Ελλάδα, έχοντας 3 βαθμούς ελευθερίας στη θάλασσα μπορεί να παίξει έναν στρατηγικό ρόλο για όλη την Ευρώπη και για το ΝΑΤΟ λόγω της ΑΟΖ. Έχει την δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ στην Μεσόγειο, έχει κοιτάσματα στόχους που περιμένουν μόνο εμάς και όχι τις πετρελαϊκές εταιρείες να ξεκινήσουμε τις έρευνες, τις γεωτρήσεις και τις εξορύξεις, έτσι ώστε να καθιστά την Ελλάδα έναν κυρίαρχο παίχτη εντός αυτών των δύο υπερομάδων.
Για να ακυρωθεί το Προσύμφωνο των Πρεσπών τα πράγματα είναι απλά, είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Η τωρινή κυβέρνηση δεν είναι μόνο άχρηστη αλλά και ανίκανη να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή. Συνεπώς πρέπει εμείς που θέλουμε να ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών, να ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές αποκλειστικά και μόνο κόμματα, τα οποία είναι εναντίον του Προσυμφώνου και έχουν δηλώσει ότι θέλουν να το ακυρώσουν. Είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε τα δεδομένα και να προφτάσουμε πριν το τέλος της διαδικασίας να αλλάξουμε το Προσύμφωνο, έτσι ώστε να μην υπάρξει στίγμα μέσα στην ιστορία, ότι η Ελλάδα σε κάποια φάση της ιστορίας της παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας.
Η κυβέρνηση της βαρβαρότητας προσπαθεί να μας πείσει με κάθε τρόπο ότι το θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών έχει λήξει. Είναι ένα ψέμα, διότι για να λήξει η όλη διαδικασία πρέπει να ψηφίσουν στα κοινοβούλιά τους οι 29 χώρες, οι οποίες είναι κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Αυτή η διαδικασία έχει μια διάρκεια ενός έτους. Σε αυτή την περίοδο μπορούμε λοιπόν εμείς να καταπολεμήσουμε το Προσύμφωνο και να το ακυρώσουμε πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, διότι εκ των υστέρων τα Σκόπια θα βρίσκονται στο ΝΑΤΟ με ένα άλλο όνομα, ενώ τώρα είμαστε ικανοί και προλαβαίνουμε με την επόμενη Βουλή των Ελλήνων, η οποία θα αποφασίσει εθνικά την απόρριψη του Προσυμφώνου, να σταματήσουμε το όλο θέμα χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις, ακριβώς όπως το κάναμε και με το Σχέδιο Ανάν.
Έτσι ο εθνικός αγώνας για τη Μακεδονία δεν έχει λήξει και από εμάς εξαρτάται το τέλος του. Κατά συνέπεια πρέπει εμείς, όλοι μαζί ενωμένοι σαν μία γροθιά να πούμε με αποφασιστικότητα ότι είμαστε εναντίον του Προσυμφώνου και ότι θα το ακυρώσουμε, διότι ο Ελληνισμός δεν είναι μόνο οι ζωντανοί, είναι και οι επόμενοι, πρέπει να σκεφτούμε επίσης και τους προηγούμενους. Αυτή η διαχρονικότητα του Ελληνισμού δεν μας επιτρέπει να γονατίσουμε τώρα μόνο και μόνο επειδή το θέλησε μία κυβέρνηση της βαρβαρότητας, είναι χρέος μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να καταφέρουμε να νικήσουμε. Διότι το φως όταν έχει πίστη πάντα νικά και το πιο μαύρο σκοτάδι.