48829 - Ελληνορθόδοξο Χριστιανικό Κοιμητήριο Τρικώμου. Μικρά Κατεχόμενα, 15/02/2020

Ν. Λυγερός

Είμαστε στο Τρίκωμο, αυτό που ονομάζεται, τώρα για σημάδι είναι εντάξει, ωραία, είμαστε εδώ με τον Αντρέα, με όλη την ομάδα, χαιρόμαστε γιατί είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια πινακίδα που δηλώνει ακριβώς ότι είμαστε στο κοιμητήριο. Η επιλογή της ονομασίας έγινε με τρόπο ιστορικό, δηλαδή η πιο παλιά επιγραφή που υπήρχε ήταν τέτοιου τύπου και το χαιρόμαστε τόσο πολύ και γι’ αυτό είμαστε εδώ χαρούμενοι, βλέπω χαμόγελα και μπορεί και ο Αντρέας να πει κάτι γιατί είναι ο μόνος Τρικωμίτης. Είναι άλλος από το Τρίκωμο εδώ; Όχι. Άρα εκπροσωπείς όλους τους ανθρώπους του Τρικώμου.

Αντρέας: Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι και μια καλή αρχή για τη σήμανση των εδαφών και των σημείων αναφοράς στην κοινότητα και σε όλη την κατεχόμενη Κύπρο. Και ευχαριστώ όλους εσάς που ήρθατε εδώ να τοποθετήσετε την πινακίδα στην κοινότητα Τρικώμου και νομίζω είναι, σε όλη την κατεχόμενη επικράτεια η πρώτη πινακίδα που μπαίνει σε ένα ελληνορθόδοξο κοιμητήριο.

Ωραία. Άρα, όπως βλέπετε, γίνεται. Καλή συνέχεια σε όλους. Όσοι έχουν χωριά και κοιμητήρια ξέρουν πού μπορούν ν’ απευθυνθούν αν θέλουν να βρουν πινακίδες και να βάλουμε, έχουμε εργοτάξιο. Το χαιρόμαστε γιατί είναι ένας τρόπος να δείξουμε ότι αντιστεκόμαστε πραγματικά και ότι δεν περιμένουμε από τους άλλους να το απελευθερώσουν. Θα είμαστε εδώ κι αν το χαλάσουν θα ξαναέρθουμε να βάλουμε άλλη. Άρα μην αγχώνεστε. Ευχαριστούμε.