93289 - Επιστολή του Yπουργού Εξωτερικών Kissinger προς τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών  Esenbel

Ν. Λυγερός

Επιστολή του Yπουργού Εξωτερικών Kissinger προς τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών  Esenbel

Washington, 13 Δεκεμβρίου 1974.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ:

Ενημερώθηκα από την κυβέρνηση της Ελλάδας ότι υποστηρίζει πλήρως την άμεση συνέχιση των διαπραγματεύσεων Κληρίδη-Denktash και την επέκτασή τους ώστε να συμπεριλάβουν ουσιαστικά πολιτικά ζητήματα. {…} θα πρέπει να περιλαμβάνει την επαναλειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Λευκωσίας, θέματα σχετικά με το λιμάνι της Αμμοχώστου {…}

Η κυβέρνηση της Ελλάδας με ενημέρωσε επίσης ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προωθήσει την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων Κληρίδη-Denktash και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι εάν επιτευχθεί συμφωνία, θα εφαρμοστεί πλήρως.

{…}  Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει την πλήρη επιρροή της προκειμένου οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σε αυτές τις διαπραγματεύσεις να εφαρμοστούν δίκαια και πλήρως.

{…}

Henry A. Kissinger

Σε πιστή μετάφραση από τα επιλεγμένα σημεία του κειμένου που είναι αναδημοσιευμένο στον σύνδεσμο:  https://lygeros.org/63659-en/, συντεταγμένου στην αγγλική γλώσσα, η επαρκής γνώση της οποίας βεβαιώνεται σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ.2 στοιχ. β) και γ) του Κώδικα Δικηγόρων.

Λάρισα, 22-08-2022
Η μεταφράσασα, βεβαιούσα και επικυρούσα δικηγόρος: Ι.Τ.
Επιμέλεια: Στ. Παπαχατζή