92477 - Γράμμα από τον Πρέσβη στην Κύπρο (Belcher) προς τον Αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών για Υποθέσεις Εγγύς Ανατολής και Νότιας Ασίας (Jernegan)

Ν. Λυγερός

Γράμμα από τον Πρέσβη στην Κύπρο (Belcher) προς τον Αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών για Υποθέσεις Εγγύς Ανατολής και Νότιας Ασίας (Jernegan)

Λευκωσία, 21 Μαΐου 1964

{…} Η Σοβιετική Ένωση και οι Ανατολικοευρωπαίοι δεν θα έχουν τέτοιους ενδοιασμούς όπως εμείς και μπορούν να παρουσιαστούν ως οι «πραγματικοί υποστηρικτές της δημοκρατίας» εκτός και αν βρούμε κάποιον τρόπο να εμφανιστούμε στη θετική πλευρά της συζήτησης και της ψηφοφορίας. {…}

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με μεγάλη λεπτομέρεια εν όψει των διαβεβαιώσεων που δόθηκαν στον Erkin ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια στα Ηνωμένα Έθνη και μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών για να αποδοθεί δικαιοσύνη και ότι η Τουρκία δεν θα υποστεί ταπείνωση. Το προφανές πρόβλημα εδώ είναι η ερμηνεία του τι συνιστά «ταπείνωση». {…}

Toby

Σε πιστή μετάφραση από τα επιλεγμένα σημεία του κειμένου που είναι αναδημοσιευμένο στον σύνδεσμο: https://lygeros.org/77319-en/, συντεταγμένο στην αγγλική γλώσσα, η επαρκής γνώση της οποίας βεβαιώνεται σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ.2 στοιχ. β) και γ) του Κώδικα Δικηγόρων.

Λάρισα, 04-08-2024
Η μεταφράσασα, βεβαιούσα και επικυρούσα δικηγόρος Ι.Τ.
Επιμέλεια Στ. Παπαχατζή